Direktlänk till inlägg 6 mars 2019

Grillad blomkål med dragonpesto

Av Regina - 6 mars 2019 20:32

Nya favoritkokboken "Kålboken" av Mette Løvbom, ett hett tips!  

Blomkål med en dragondoftande pesto. Fräscht och gott! Färsk dragon var slut i butiken, så jag fick ta färsk bladpersilja och lite torkad dragon istället. Funkade det oxå!

Börja med att rosta 4 vitlöksklyftor med skalet kvar i lite olivolja på medelvärme i stekpanna. Eller i 10 minuter i 200 grader varm ugn, om du råkar ha ugnen igång... Låt svalna innan du skalar vitlöken.

Rosta 0,5 dl pumpafrön i het, torr stekpanna. Lite flingsalt får göra fröna sällskap. Passa noga, fröna bränns lätt. Det går bra att rosta fröna dagen innan, de förvaras i tätslutande burk i rumstemperatur.

Mixa 1 dl färsk dragon, den rostade vitlöken, 0,5 dl olivolja och 2-3 msk vitvinsvinäger. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Peston går utmärkt att förbereda dagen innan!


 

Ansa, skär och skölj blomkålsbuketter. Beräkna 1 blomkålshuvud till fyra portioner. Grilla dem i het grillpanna, lägg över i en skål med lock för att hålla värmen. Du behöver inte ha någon olja på blomkålen. Krydda med salt och nymalen svartpeppar.

Lägg upp blomkål på ett serveringsfat. Som du kanske ser tog jag även lite färskpotatis, kokt och halverad. Man tager vad man haver, liksom ;)

Toppa med dragonpeston, pumpafrön, strimlad salladslök och hyvlad parmesanost. Sååå fräscht och gott!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Regina - 7 januari 2020 15:08

Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :)   Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se    Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :)   Välkommen!...

Av Regina - 5 december 2019 10:53


  Snabbakat bröd med filmjölk och bikarbonat. Brödet går att variera med olika torkade frukter och frön. Bikarbonat behöver en syra att reagera med, därav valet filmjölk som degvätska. Bikarbonaten påverkar färgen på brödet (det blir gul/brunt) oc...

Av Regina - 5 november 2019 21:21

  En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...

Av Regina - 5 november 2019 21:12

  Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se   Finhacka ...

Av Regina - 5 november 2019 21:05


  Alltså, hur gott?! Mycket!!! Grillad majskolv som toppas med vitlöksmajjo, ost, chili och lime. Receptet kommer från "Arla".   Koka 4 färska majskolvar (ev. halverade) ca 20 minuter i saltat vatten.   Blanda 1 dl majonnäs med 2 pressade/...

Presentation

Välkommen till min matblogg! Jag är en glad amatörkock som älskar matlagning, bakning och gott vin :)

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2019 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

MyTaste

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards