Direktlänk till inlägg 9 oktober 2016
Ett jättegott tillbehör till både kött och kyckling, samt ett perfekt sätt att ta tillvara överblivet ris. Självklart går det lika bra med nykokt ris, om du inte har kvar sedan gårdagens middag. Två portioner ris blir lagom mängd för tre-fyra portioner stekt ris.
Smaksättningen på riset är väldigt valfri - kör på det du gillar och det du har hemma. Ikväll blev det följande hos oss: 2 finhackade vitlöksklyftor och 2 strimlade salladslökar som hettades upp i lite olivolja i en stekpanna. Nu var det dags för kryddor, ex. spiskummin och chili av något slag (jag tog chili flakes). Sedan fick tärnad paprika och cocktailtomat hoppa ner i den varma, kryddiga oljan.
Därefter tillsatte jag kallt ris (motsvarande 2 portioner), som blandades med den varma oljan och grönsakerna. Som avslutning tillsatte jag 1/2 burk svarta bönor (avrunna och avspolade) samt hackad, färsk bladpersilja. Lite salt och nymalen svartpeppar också så klart.
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 | |||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
31 |
|||||||||
|