Direktlänk till inlägg 9 oktober 2016
Måndag-fredag drar vi ner på kolhydraterna, så det krävs nya tillbehör till vardagsmaten. Blomkålsmos var riktigt gott, även om konsistensen inte riktigt var som potatismos. Men good enough :)
Till fyra personer går det åt 1-1,5 blomkålshuvuden, beroende på storlek (och hur hungrig man är, förstås!). Ansa och skölj blomkålen, skär ner den i buketter. Koka den mjuk i saltat vatten, det tar ca 5 minuter. Den ska vara genomkokt, inte al dente.
Häll av blomkålen och låt den ånga av ordentligt, sätt gärna kastrullen på den avsvalnande plattan. Ju torrare blomkålen blir, desto bättre slutresultat har jag förstått.
Lägg den avångade blomkålen i matberedaren och tillsätt 2 msk smör, 2-3 msk vispgrädde (ta lite i taget) samt 1 äggula. Riv ner ca 1 dl parmesanost oxå. Kör sedan alltihopa till ett krämigt mos. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Jag toppade med lite extra parmesanost vid servering, bara för att det är så gott :)
På bilden ser du även baconlindad köttfärslimpa. Det receptet hittar du här!
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 | |||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
31 |
|||||||||
|