Direktlänk till inlägg 9 oktober 2016

Blomkålsmos

Av Regina - 9 oktober 2016 20:17

 

Måndag-fredag drar vi ner på kolhydraterna, så det krävs nya tillbehör till vardagsmaten. Blomkålsmos var riktigt gott, även om konsistensen inte riktigt var som potatismos. Men good enough :)


Till fyra personer går det åt 1-1,5 blomkålshuvuden, beroende på storlek (och hur hungrig man är, förstås!). Ansa och skölj blomkålen, skär ner den i buketter. Koka den mjuk i saltat vatten, det tar ca 5 minuter. Den ska vara genomkokt, inte al dente. 


Häll av blomkålen och låt den ånga av ordentligt, sätt gärna kastrullen på den avsvalnande plattan. Ju torrare blomkålen blir, desto bättre slutresultat har jag förstått. 


Lägg den avångade blomkålen i matberedaren och tillsätt 2 msk smör, 2-3 msk vispgrädde (ta lite i taget) samt 1 äggula. Riv ner ca 1 dl parmesanost oxå. Kör sedan alltihopa till ett krämigt mos. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Jag toppade med lite extra parmesanost vid servering, bara för att det är så gott :)


På bilden ser du även baconlindad köttfärslimpa. Det receptet hittar du här!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Regina - 7 januari 2020 15:08

Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :)   Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se    Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :)   Välkommen!...

Av Regina - 5 december 2019 10:53


  Snabbakat bröd med filmjölk och bikarbonat. Brödet går att variera med olika torkade frukter och frön. Bikarbonat behöver en syra att reagera med, därav valet filmjölk som degvätska. Bikarbonaten påverkar färgen på brödet (det blir gul/brunt) oc...

Av Regina - 5 november 2019 21:21

  En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...

Av Regina - 5 november 2019 21:12

  Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se   Finhacka ...

Av Regina - 5 november 2019 21:05


  Alltså, hur gott?! Mycket!!! Grillad majskolv som toppas med vitlöksmajjo, ost, chili och lime. Receptet kommer från "Arla".   Koka 4 färska majskolvar (ev. halverade) ca 20 minuter i saltat vatten.   Blanda 1 dl majonnäs med 2 pressade/...

Presentation

Välkommen till min matblogg! Jag är en glad amatörkock som älskar matlagning, bakning och gott vin :)

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

MyTaste

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards