Direktlänk till inlägg 9 oktober 2016
Vi gjorde vårrullar till middag och det blev lite filodeg över. Perfekt till dessert - en klassisk Apfelstrudel som så klart serverades med vaniljglass.
Skala och kärna ut äpplen, beräkna 1/2-1 äpple per person beroende på storleken. Tärna äpplet fint, ca 5 mm-tärningar.
Smält lite smör i en stekpanna, stek äppletärningarna mjuka tillsammans med lite strösocker och kanel. Låt svalna något innan du gör dina "strudels".
Rulla ut filodegsark på arbetsbänken. Lägg fyllning nästan längst ner på kortsidan. Vik över degen, först kortsidan och sedan långsidorna. Rulla ihop till en tajt rulle. Styk lite kallt vatten längst upp så klistrar du ihop din strudel.
Fritera sedan i 170-180 grader varm olja. Servera genast med en god vaniljglass.
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 | |||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
31 |
|||||||||
|