Direktlänk till inlägg 9 oktober 2016

Morotsfrallor

Av Regina - 9 oktober 2016 20:04

 

Du kanske har sett att väldigt många av mina bakrecept kommer från Lindas bakskola? Det är helt enkelt för att det är en toppensida där jag får massa tips och inspiration. Linda bakade ut detta bröd till tekakor, men jag hade lite tidsbrist så det fick bli frallor istället. Mycket saftiga och goda - bonus blir den ljusgula, fina färgen :) Receptet ger 20 frallor/tekakor. 


Smula ner 50 g jäst i en degbunke. Värm 6 dl mjölk till 37 grader. Slå mjölken över jästen och rör tills jästen har löst sig. Tillsätt då 2 dl havregryn, låt sedan detta stå och svälla ca 5 minuter. 


Medan havregrynen sväller i den ljumna mjölken passar du på att skala och finriva 100 g morötter (typ 1-2 st, beroende på storlek). 


Nu borde det ha gått fem minuter. Tillsätt då de finrivna morötterna, 75 g rumsvarmt smör, 2 tsk salt och 1 ägg. Blanda runt och tillsätt sedan 12-14 dl vetemjöl, lite i taget. Arbeta degen, gärna i maskin, tills du får en blank och smidig deg. 


Pudra lite vetemjöl över degen och lägg en bakduk över. Låt sedan jäsa ca 45 minuter.


Ta upp den färdigjästa degen på mjölat bakbord och knåda den. Dela degen i 20 bitar och forma till frallor (eller tekakor, om du hellre vill det). Lägg bröden på bakpappersklädda plåtar. Lägg på bakdukar och låt jäsa ytteerligare 30 minuter.


Sätt ugnen på 225 grader. Grädda bröden i omgångar i ca 10 minuter, tills de är gyllene. Låt bröden sedan svalna på galler under bakduk, så får du en mjuk skorpa. 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Regina - 7 januari 2020 15:08

Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :)   Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se    Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :)   Välkommen!...

Av Regina - 5 december 2019 10:53


  Snabbakat bröd med filmjölk och bikarbonat. Brödet går att variera med olika torkade frukter och frön. Bikarbonat behöver en syra att reagera med, därav valet filmjölk som degvätska. Bikarbonaten påverkar färgen på brödet (det blir gul/brunt) oc...

Av Regina - 5 november 2019 21:21

  En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...

Av Regina - 5 november 2019 21:12

  Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se   Finhacka ...

Av Regina - 5 november 2019 21:05


  Alltså, hur gott?! Mycket!!! Grillad majskolv som toppas med vitlöksmajjo, ost, chili och lime. Receptet kommer från "Arla".   Koka 4 färska majskolvar (ev. halverade) ca 20 minuter i saltat vatten.   Blanda 1 dl majonnäs med 2 pressade/...

Presentation

Välkommen till min matblogg! Jag är en glad amatörkock som älskar matlagning, bakning och gott vin :)

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

MyTaste

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards