Direktlänk till inlägg 16 september 2016

Smördegspizza med mangold, fetaost och oliver

Av Regina - 16 september 2016 22:13

   

Fick så fin mangold av min vännina, en rejäl påse. Blev lite olika tillbehör till veckans middagar, men just denna rätt vill jag tipsa om. Vegetarisk, men kan kompletteras med ex. parmaskinka. 


Sätt ugnen på 200 grader.


Ta fram smördeg, jag föredrar kyld på rulle. Skär den i bitar, ex. trianglar. Snitta smördegen 1 cm från kanten runt om, detta för att göra så att kanterna reser sig mer än mitten. Lägg över smördegsbitarna på bakpappersklädda plåtar. Pensla kanterna med uppvispat ägg. En kyld rulle smördeg räcker till 3-4 portioner. 


Baka smördegsbitarna i mitten av ugnen tills de har "puffat till sig" och blivit gyllene. 


Medan smördegen är i ugnen så gör vi fyllningen: Finhacka 1 lök (gul, röd eller schalotten - ta det du har hemma). Gör detsamma med 1-2 vitlöksklyftor


Värm lite olivolja i en kastrull, tillsätt lök och vitlök. Låt det mjukna men inte få för mycket färg. Bränd vitlök bli besk, uscha! Tillsätt sedan ett par rejäla nävar mangold (bladspenat funkar nog oxå). Låt bladen mjukna, det går fort.


Ta ut de färdiggräddade smördegsbottnarna och lägg upp på tallrikar. Fördela mangolden över bottnarna. Toppa med smulad fetaost och urkärnade oliver. Om du vill kan du ringla lite olivolja över, som kronan på verket.


Avnjutes med fördel med ett glas gott vin. Smaklig spis!


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Regina - 7 januari 2020 15:08

Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :)   Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se    Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :)   Välkommen!...

Av Regina - 5 december 2019 10:53


  Snabbakat bröd med filmjölk och bikarbonat. Brödet går att variera med olika torkade frukter och frön. Bikarbonat behöver en syra att reagera med, därav valet filmjölk som degvätska. Bikarbonaten påverkar färgen på brödet (det blir gul/brunt) oc...

Av Regina - 5 november 2019 21:21

  En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...

Av Regina - 5 november 2019 21:12

  Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se   Finhacka ...

Av Regina - 5 november 2019 21:05


  Alltså, hur gott?! Mycket!!! Grillad majskolv som toppas med vitlöksmajjo, ost, chili och lime. Receptet kommer från "Arla".   Koka 4 färska majskolvar (ev. halverade) ca 20 minuter i saltat vatten.   Blanda 1 dl majonnäs med 2 pressade/...

Presentation

Välkommen till min matblogg! Jag är en glad amatörkock som älskar matlagning, bakning och gott vin :)

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

MyTaste

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards