Direktlänk till inlägg 16 september 2016
Tabbouleh - en sallad med bulgur och örter som bas. Det finns oändligt många recept (fråga Google) men bulgur, persilja och mynta är grunden i denna fräscha sallad.
Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen (2 portioner bulgur är perfekt till 4-5 portioner tabbouleh).
Hacka ett rejält knippe bladpersilja och mynta (jag tar inte så mycket mynta, men det är min personliga smak).
Skär tomater och gurka i småbitar (bilden ovan skvallrar om att jag denna kväll även hade gul paprika i, men det berodde mest på den skrala mängden gurka och tomat som fanns hemma). Strimla även ett par salladlökar.
Blanda bulgur med de skurna grönsakerna och örterna. Pressa över 2 msk citronsaft och ringla över 3/4 dl olivolja. Krydda med salt och svartpeppar. Klart att servera :)
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 | 17 |
18 |
|||
19 |
20 | 21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||||
|