Direktlänk till inlägg 22 juni 2016
Knäckig smulpaj med frukt och bär, en kula vaniljglass som krona på verket! Välj själv om du vill göra en stor form eller portionsformar. Originalreceptet kommer från bloggen "Ansibeckis gård", och ger 4-5 portioner.
Sätt ugnen på 200 grader.
Ansa 500 g färska jordgubbar. Skär i bitar. Skölj och kärna ur 2-3 persikor, skär även dessa i bitar. Lägg frukten i pajform (eller portionsformar). Pudra över 1 msk potatismjöl, 1 msk strösocker och 1 tsk vaniljsocker. Tips! Om du väljer portionsformar så är det enklast att blanda frukten med de torra ingredienserna i en skål och sedan fördela i portionsformarna.
Smält 100 g smör. Ta kastrullen från värmen och rör ner 2 msk ljus sirap, knappt 1/2 dl strösocker, 1 dl havregryn, 2 dl vetemjöl samt 1 tsk bakpulver. Rör snabbt ihop till en smulig smet och fördela sedan över frukten.
Grädda pajen i mitten av ugnen tills frukten börjar bubbla och smuldegen har fått fin färg. Det tar ca 20-25 minuter för en stor pajform, och något kortare tid för portionsformar. Låt svalna och servera pajen med vaniljglass eller vaniljsås.
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 | 11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 | 23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
||||||
|