Direktlänk till inlägg 22 juni 2016
Ett av mina favorit-kryddsmör, som maken gör med bravur! Satsen ger 6-8 portioner.
Finhacka 1 rödlök och 1 stor kvist färsk rosmarin (torkad funkar, men färsk är godast). Fräs detta i en klick smör i en liten kastrull tills löken är mjuk men inte har fått färg. Krydda med salt och malen svartpeppar. Tillsätt avslutningsvis 1 msk balsamvinäger och glacera löken med detta. Maken tog mörk balsamvinäger denna gång, därav den mörkare färgen på kryddsmöret. Jag föredrar nog ljus balsamvinäger och en ljusare färg på kryddsmöret.
Skär 200 g smör i bitar och lägg i en skål. Häll den varma löken över smöret. Låt stå en stund och mosa sedan ihop kryddsmöret. Servera kryddsmöret direkt ur skålen, eller forma den till en korv med hjälp av plastfolie.
Smöret går jättebra att frysa, perfekt att ta fram när köttbiten ska serveras. Ja, det funkar till kyckling och grönsaker oxå så klart :)
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 | 11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 | 23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
||||||
|