Direktlänk till inlägg 22 juni 2016
"Lindas bakskola" hade detta smidiga recept, perfekt till helgfrukosten. Ett bröd som inte behöver jäsa innan gräddning. Men jag rekommenderar en lägre ugnstemperatur och kortare gräddningstid är originalreceptet. Godast nybakat med smör, ost och marmelad!
Smula 25 g jäst i en bunke. Värm 3 dl mjölk till 37 grader. Slå mjölken över jästen och rör tills jästen har lösts upp. Tillsätt 2 msk ljus sirap, 1 msk rapsolja, 1 tsk salt och 1,5 dl havregryn.
Blanda runt och tillsätt sedan 3 dl vetemjöl. Därefter tillsätter du ca 4 dl rågsikt, pö om pö. Om du inte har rågsikt hemma går det självklart bra att baka enbart på vetemjöl. Blanda ihop allt till en smidig deg.
Ta upp degen på mjölat bakbord och forma den till en avlång limpa. Lägg över limpan på bakpappersklädd plåt, pudra lite vetemjöl över limpan.
Sätt in plåten i kall ugn, nedre delen av ugnen (men inte allra längst ner). Sätt sedan ugnen på 175 grader och baka brödet 40-50 minuter. Låt sedan brödet svalna under bakduk på galler.
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 | 11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 | 23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
||||||
|