Direktlänk till inlägg 10 juni 2016
Grundreceptet kommer från ICA:s kundtidning Buffé. Jag lade dock till jordgubbar och mini-maränger, samt serverade med vaniljglass istället för crème fraiche som originalreceptet angav. Receptet ger 8-10 portioner. Alla moment går att förbereda så att man bara varvar ingredienserna vid servering!
Börja med dulce de leche: Ta bort etiketten från 1 burk sötad, kondenserad mjölk. Lägg den oöppnade burken i en kastrull med vatten. Låt vattnet koka upp och låt sedan burken småkoka i 1,5 h, kolla så att burken är täckt av vatten hela tiden. Ta upp burken ur vattnet när den är färdigkokt och låt kallna. I burken har nu en len kolakräm bildats.
Fortsätt med rabarberkompott: Ansa 500 g rabarber och koka ihop till en kompott tillsammans med 1 dl strösocker och 1 msk vatten . Det tar 5-10 minuter innan rabarbern är mjuk och fin. Låt kompotten kallna.
Dags för servering: Varva vaniljglass, rabarberkompott, dulce de leche, grovt krossade Digestive-kex, delade färska jordgubbar och mini-maränger (finns att köpa färdigt i butiken) i portionsformar eller glas. Mums!
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 | 11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 | 23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
||||||
|