Direktlänk till inlägg 10 juni 2016

Choklad- och halloncupcakes

Av Regina - 10 juni 2016 20:56

 

Jag bjuder mina lärarkollegor på cupcakes en gång per termin för att tacka för deras hårda arbete. Denna gång fick mina kollegor Marina och camilla önska smaksättningen och de var överens om choklad och hallon! Receptet är hämtat från Leila Lindholm, vår svenska cupcake-drottning :) En ordinarie sats ger 55 minimuffins!


Börja med cupcakes: Sätt ugnen på 175 grader. Sätt ut småbrödsformar i en plåt för minimuffins (24 st, form finns på ex. Lagerhaus).


Vispa 3 ägg, 2,5 dl strösocker och 1 tsk vaniljsocker vitt och fluffigt. Smält 50 g smör och ta kastrullen från värmen. Rör ner 1 dl gräddfil och 2 msk kallt kaffe i det smälts smöret.


Blanda samman 3,5 dl vetemjöl, 4 msk kakao, 2 tsk bakpulver och en nypa salt. Sikta ner detta i de vispade äggen. Tillsätt även smörblandningen. Rör snabbt samman till en slät smet. (I originalreceptet tillsätter man även 100 g smält, mörk choklad - men jag brukar hoppa över det).


Fördela smeten i formarna, fyll formarna till 2/3. Nu är de första 24 muffinsarna på gång! Ställ bunken med resterande smet på köksbänken så länge.


Grädda muffinsen i mitten av ugnen i ca 8 minuter. Ta ut plåten och lyft snabbt upp de heta muffinsen ur plåtformen. Lägg i nya pappformar och fördela återigen smeten i de små formarna. Grädda återigen i 8 minuter. Jag fick ut totalt 55 muffins, så du får nog upprepa proceduren en gång till när dessa 24 muffins är färdiggräddade. Låt muffinsen svalna på en ugnsplåt.


Dags för frosting: Om du använder frysta, importerade hallon måste bären kokas innan och därefter kallna helt. Frostingen blir då lösare i konsistensen, vilket du ser på min bild ovan.

Sikta 3 dl florsocker ner i en skål. Tillsätt 150 g cream cheese och vispa snabbt ihop till kräm. Vänd ner 1,5 dl hallon och fördela sedan frostingen på cupcakesen. Dekorera på valfritt sätt.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Regina - 7 januari 2020 15:08

Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :)   Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se    Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :)   Välkommen!...

Av Regina - 5 december 2019 10:53


  Snabbakat bröd med filmjölk och bikarbonat. Brödet går att variera med olika torkade frukter och frön. Bikarbonat behöver en syra att reagera med, därav valet filmjölk som degvätska. Bikarbonaten påverkar färgen på brödet (det blir gul/brunt) oc...

Av Regina - 5 november 2019 21:21

  En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...

Av Regina - 5 november 2019 21:12

  Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se   Finhacka ...

Av Regina - 5 november 2019 21:05


  Alltså, hur gott?! Mycket!!! Grillad majskolv som toppas med vitlöksmajjo, ost, chili och lime. Receptet kommer från "Arla".   Koka 4 färska majskolvar (ev. halverade) ca 20 minuter i saltat vatten.   Blanda 1 dl majonnäs med 2 pressade/...

Presentation

Välkommen till min matblogg! Jag är en glad amatörkock som älskar matlagning, bakning och gott vin :)

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

MyTaste

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards