Direktlänk till inlägg 10 juni 2016

Glutenfri rabarber- och hallonpaj

Av Regina - 10 juni 2016 20:31

Denna glutenfria paj bjöd jag kollegorna på. Perfekt när du vill baka glutenfritt med inte "orkar" eller har glömt köpa glutenfria produkter. Havregryn är en basvara som finns i många skafferier. Tyvärr glömde jag ta bild  på pajen :(


Sätt ugnen på 1175 grader. Se till så att ugnsgallret är i nedre delen av ugnen (men inte allra längst ner).


Mixa 4 dl havregryn i matberedaren till ett grovt mjöl, ser ut ungefär som grahamsmjöl. Lägg "havremjölet" i en bunke och tillsätt ytterligare 2 dl havregryn (omixade alltså), 1 tsk bakpulver, 1 tsk vaniljsocker och 1 dl strösocker eller råströsocker. Blanda runt.


Skär 150 g kylskåpskallt smör i kuber och fördela dem i havreblandningen. Finfördela smöret med fingrarna. Nu är smuldegen klar! Ställ bunken åt sidan medan du tar dig an frukten.


Ansa 300 g rabarber och skär i skivor. Lägg dem i botten av en pajform, ca 24 cm i diameter. Häll över 1-1,5 dl hallon (färska eller frysta). Pudra över 2 msk potatismjöl samt 2-3 msk strösocker. Blanda runt fruktfyllningen i formen.


Fördela smuldegen över frukten och grädda sedan i mitten av ugnen ca 25 minuter, tills frukten börjar bubbla och smuldegen har fått fin färg. Låt svalna lite innan du serverar pajen med ex. vaniljsås eller vaniljglass.

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Regina - 7 januari 2020 15:08

Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :)   Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se    Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :)   Välkommen!...

Av Regina - 5 december 2019 10:53


  Snabbakat bröd med filmjölk och bikarbonat. Brödet går att variera med olika torkade frukter och frön. Bikarbonat behöver en syra att reagera med, därav valet filmjölk som degvätska. Bikarbonaten påverkar färgen på brödet (det blir gul/brunt) oc...

Av Regina - 5 november 2019 21:21

  En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...

Av Regina - 5 november 2019 21:12

  Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se   Finhacka ...

Av Regina - 5 november 2019 21:05


  Alltså, hur gott?! Mycket!!! Grillad majskolv som toppas med vitlöksmajjo, ost, chili och lime. Receptet kommer från "Arla".   Koka 4 färska majskolvar (ev. halverade) ca 20 minuter i saltat vatten.   Blanda 1 dl majonnäs med 2 pressade/...

Presentation

Välkommen till min matblogg! Jag är en glad amatörkock som älskar matlagning, bakning och gott vin :)

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

MyTaste

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards