Direktlänk till inlägg 5 april 2015
En saftig, skivad kycklingfilé med smak av citron, vitlök och rosmarin. Perfekt på buffébordet!
Lägg 1 kg kycklingfilé i marinad nummer 1 i en timme: saften från 1 citron, salt, svartpeppar och torkad rosmarin.
Stek kycklingen gyllene i stekpanna med en smörklick. Låt kycklingen stekas färdigt i ugnen (15-20 minuter i 175 graders värme).
Medan kycklingen är i ugnen blandar du ihop marinad nummer 2: 0,5 dl olivolja, 0,5 dl ljus balsamvinäger, 2 msk flytande honung, 1-2 pressade vitlöksklyftor, flingsalt, svartpeppar samt 1-2 hackade kvistar färsk rosmarin (torkad är OK). Skiva kycklingfilén när den fortfarande är varm och lägg upp på serveringsfatet. Häll marinad nummer 2 över den varma kycklingen, plasta fatet/skålen och låt stå i kylen fram till servering. Låt stå minst 4 timmar, men gärna över natten.
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 | |||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
||||||
|