Direktlänk till inlägg 5 april 2015

Semlor

Av Regina - 5 april 2015 17:06

Jag har testat flera olika recept för semlebullar och dessa var väldigt goda, men jakten på den perfekta semlebullen fortsätter nästa år. Detta recept får hänga med tills jag hittar något ännu bättre, och skaparen av detta recept är Leila Lindholm. 


Stöt 1 msk kardemummakärnor i en mortel. Värm 3 dl standardmjölk tillsammans med de stötta kardemummakärnorna till 37 grader. 


Smula ner 1 paket jäst i en bunke och slå lite av den ljumna mjölken över jästen, rör så att jästen löser sig. Slå på resterande mjölk och blanda sedan ner 1,5 dl strösocker, 150 g mjukt smör, 0,5 tsk salt och 1 ägg. Blanda till sist ner 11-12 dl vetemjöl, och arbeta degen i maskin ca 5 minuter tills du får en blank och smidig deg. Låt jästen jäsa övertäckt 45-60 minuter. 


Ta upp den färdigjästa degen på mjölat bakbord och knåda den. Dela i 18-24 bullar, beroende på hur stora semlor du vill ha. Rulla bullarna helt släta och lägg på bakpappersklädda plåtar. Låt bullarna jäsa under bakduk i ytterligare 45 minuter.


Sätt ugnen på 200 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda sedan i mitten av ugnen i 6-7 minuter. Låt bullarna svalna innan du fyller dem med godsaker!


Testa gärna min favorit - hallonsemlor: Smaksätt din mandelmassefyllning med mosade hallon (tinade frysta hallon går utmärkt). Du får då en härligt mörkrosa hallonfyllning :) Du kan även göra grädden härligt Barbie-rosa med lite saft från hallonen eller röd karamellfärg.



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Regina - 7 januari 2020 15:08

Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :)   Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se    Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :)   Välkommen!...

Av Regina - 5 december 2019 10:53


  Snabbakat bröd med filmjölk och bikarbonat. Brödet går att variera med olika torkade frukter och frön. Bikarbonat behöver en syra att reagera med, därav valet filmjölk som degvätska. Bikarbonaten påverkar färgen på brödet (det blir gul/brunt) oc...

Av Regina - 5 november 2019 21:21

  En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...

Av Regina - 5 november 2019 21:12

  Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se   Finhacka ...

Av Regina - 5 november 2019 21:05


  Alltså, hur gott?! Mycket!!! Grillad majskolv som toppas med vitlöksmajjo, ost, chili och lime. Receptet kommer från "Arla".   Koka 4 färska majskolvar (ev. halverade) ca 20 minuter i saltat vatten.   Blanda 1 dl majonnäs med 2 pressade/...

Presentation

Välkommen till min matblogg! Jag är en glad amatörkock som älskar matlagning, bakning och gott vin :)

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

MyTaste

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards