Direktlänk till inlägg 8 september 2014
Hade massa äggvitor över och testade då att baka Pavlova. Gud så gott - och enkelt!
Sätt ugnen på 150 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
Vispa 4 äggvitor till skum tillsammans med 1 krm ättika och 2 dl strösocker, som du tillsätter pö om pö. Vispa till en maräng, dvs. ett fast skum som stannar kvar i skålen om du vänder den upp och ner. Tänk på att använda helt rena (fettfria) vispar och skål, annars blir det ingen maräng.
Bred ut marängsmeten i en 22-24 cm stor cirkel på plåten. Låt marängen vara lite högre vid kanterna.
Grädda marängen i nedre delen av ugnen i ca 1,5 h. Kolla så att marängbottnen släpper från bakplåtspappret.
Lägg över marängbottnen på tårtfatet och låt svalna helt innan du fyller den med 3 dl vispad grädde och valfri dekoration (jag tog färska hallon och hyvlad, mörk choklad).
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 | 9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
||||||||
|