Direktlänk till inlägg 8 september 2014
En härlig vitvinssås som passar perfekt till frasigt panerad fisk och pressad potatis.
Hacka 1/2 gul lök. Fräs löken i en klick smör i en liten kastrull. När löken har blivit mjuk, men inte tagit färg, tillsätter du 3/4 dl vitt vin, 2 dl grädde och 3 dl fiskbuljong (vatten + 1/2 tärning). Låt såsen koka minst 20-30 minuter, så vätskan reduceras.
Sila ner såsen i en ny kastrull och smaka av med salt, malen peppar och lite citronsaft. Red ev. av såsen med lite maizenaredning. Blanka av såsen innan servering genom att röra ner en klick smör.
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 | 9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
||||||||
|