Direktlänk till inlägg 21 januari 2014
En fräscht tillbehör till fisk, och säkert också kyckling, med asiatisk influens. Receptet kommer från Matmagasinet.
Ansa och skär 1-2 huvuden spetskål (beroende på storlek) i vardera fya klyftor. Förkoka kålen i saltat vatten i 3-4 minuter. Ta upp kålen och låt rinna av ordentligt.
Blanda 400 g kokosmjölk eller kokosgrädde, 1 fiskbuljongtärning, 2 dl vatten och 1 msk grön currypaste i en liten kastrull. Låt koka samman 5-10 minuter (red ev. av med lite maizenaredning om du vill ha lite tjockare sås). Tillsätt saften från 1 lime och ca 10 finstrimlade färska basilikablad. Smaka av såsen med salt och svartpeppar och om du vill även lite cayennepeppar.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek kålklyftorna så de får fin färg på snittytorna, krydda med lite flingsalt.
Stek torskfilé i en klick smör och krydda med flingsalt och svartpeppar.
Lägg upp spetskålen på tallrikarna, fördela såsen över och toppa med den smörstekta torsken. Avsluta gärna med att strö några cashewnötter över tallriken, för lite härligt crunch.
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 | |||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 | 22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||||
|