Direktlänk till inlägg 21 januari 2014
Ett riktigt gott, lite segt bröd som passar perfekt till en chiligryta eller en smakrik soppa! Receptet ger 20 små portionsbröd.
Smula ner 25 g jäst i en bunke, häll över 5 dl vatten (37 grader). Rör runt så att jästen löser sig. Tillsätt 1 dl polentagryn och 1 tsk salt. Blanda ner ca 1,2 liter vetemjöl och knåda degen tills du får en fast men ändå lite kladdig deg.
Låt degen jäsa övertäckt i bunken i ca 45 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda degen. Dela därefter degen i 20 bitar och rulla dem till små frallor. Lägg bröden på bakplåtspappersklädda plåtar och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader och grädda bröden i mitten av ugnen i 10-15 minuter. Pensla de varma bröden med vatten och låt dem svalna under bakduk för en mjuk skorpa.
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 | |||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 | 22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||||
|