Direktlänk till inlägg 21 januari 2014
En härlig paj - perfekt att göra om du har kyckling över från gårdagens middag.
Börja med att göra en pajdeg. Min deg gör du snabbt i matberedaren: Blanda 1 dl grahamsmjöl, 2 dl vetemjöl och 100 g smör i matberedaren, kör till en smulig massa. Tillsätt 1-2 msk vatten tills du får en "boll" av deg i maskinen. Ta upp degen och tryck ut den i en pajform, nagga bottnen och fäst upp kanterna med remsor av aluminiumfolie (så glider inte degkanterna ner när du förgräddar pajskalet).
Sätt ugnen på 200 grader, och förgrädda därefter pajskalet i mitten av ugnen i 10 minuter.
Skär färdiglagat kycklingkött (motsvarande två filéer) i mindre bitar. Skiva 1/2 rödlök. Blanda samman 2 dl lätt créme fraiche, 1 burk Arla Färskost ruccola pesto (á 200 g) och 1 ägg, krydda med lite salt och svartpeppar. Blanda ner kycklingen och rödlöken i créme fraiche-röran.
Fördela kycklingfyllningen i det förgräddade pajskalet. toppa med skivad tomat och mozzarella (1 kula).
Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 30 minuter, tills fyllningen har stannat. Servera med en blandad sallad!
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 | |||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 | 22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||||
|