Direktlänk till inlägg 11 december 2013
Ett julig och underbar cheesecake, skapad av Monika Ahlberg. Passar perfekt till advent eller som söt avslutning på julaftonens festligheter!
Börja med botten: Mixa 150 g pepparkakor i matberedaren, rör ner 75 g smält smör. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant (ca 22 cm i diameter). Ställ i kylen medan du gör fyllningen.
Smält 250 g vit choklad i micron eller vattenbad. Låt svalna något.
Grovhacka 75 g mörk choklad, ställ åt sidan en stund.
Vispa snabbt samman 400 g Philadelphia-ost och 1 dl Kesella (det funkar med 500 g Philadelphia-ost oxå). Vispa ner 1 dl strösocker, och tillsätt därefter den smälta vita chokladen. Rör till sist ner den hackade mörka chokladen.
Fördela chokladsmeten över pepparkaksbottnen, ställ i kylen fram till servering.
Vid servering är det tjusigt att toppa godsaken med några vackra, frysta lingon.
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 | 12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 | 21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
31 |
||||||||
|