Direktlänk till inlägg 11 december 2013
Mycket grönsaker och härlig lax med asiatiska smaker - gott!
Blanda 0,5 dl teriyakisås, malen svartpeppar, vitlökspulver och färsk eller malen ingefära efter tycke och smak. Låt 4 laxfiléer (á 125 g) marinera i minst 30 minuter. Ta upp laxen ur marinaden och rulla filéerna i sesamfrön. Lägg laxen i en ugnsfast form med bakplåtspapper i botten. Spara den kvarvarande marinaden till grönsakswoken.
Sätt ugnen på 200 g och tillaga laxen i mitten av ugnen i 15-20 minuter.
Strimla grönsaker till woken, ex. morötter, paprika, vårlök, färsk chili och sugar snaps. Koka äggnudlar till fyra personer och woka grönsakerna. Blanda samman de nykokta nudlarna med grönsakerna och teriyakimarinaden som blev kvar efter laxen.
Servera laxen med grönsaks- och nudelwoken, gärna med extra teriyakisås och en limeklyfta.
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 | 12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 | 21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
31 |
||||||||
|