Direktlänk till inlägg 17 februari 2019

Jordgubbsparfait med mörk rom

Av Regina - 17 februari 2019 10:05

  

Dessert nyårsafton 2018! "James Bond"-tema och en lyxigare variant än "Jordgubbar och grädde" som Ian Flemming nämnde i "Casino Royale". Receptet hittade jag på "Mitt kök":s hemsida och satsen ger 6-8 portioner, ca 1 liter parfait.


Välj själv om du vill ha färska eller frysta jordgubbar. Så här mitt i vintern valde vi frysta.

A) Mixa 1 liter färska jorgubbar fint.

B) Tina och koka upp 500 g frysta jordgubbar. Tar du frysta svenska behöver du inte koka bären, men det måste du göra om du tar utländska pga bakterierisk. Mixa jordgubbarna fint. Låt svalna!


(Ta ev. undan 0,5 dl jordgubbsmix till servering).


Blanda de mixade bären med 2-3 msk mörk rom.


Separera 2 ägg.


Vispa äggvitorna och 2 msk strösocker till fast skum.


Vispa 2 dl vispgrädde fluffigt i nästa bunke.


Vispa äggulorna och 0,5 dl florsocker i den tredje bunken.  

 

Blanda de mixade jordgubbarna med äggulevispet. Vänd sedan försiktigt ner vispgrädden och slutligen äggvitorna. 


Häll smeten i en form och ställ i frysen minst 8 h, det går bra att göra parfaiten dagen innan servering. 


Servera på valfritt sätt. Vi gjorde en desserttallrik med temat "Jordgubbar och grädde":

  • Jordgubbsparfait
  • Vispad grädde
  • Smulad havrekaka
  • Maräng färgad med röd färg
  • Färska jordgubbar
  • Jordgubbssås
 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Regina - 7 januari 2020 15:08

Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :)   Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se    Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :)   Välkommen!...

Av Regina - 5 december 2019 10:53


  Snabbakat bröd med filmjölk och bikarbonat. Brödet går att variera med olika torkade frukter och frön. Bikarbonat behöver en syra att reagera med, därav valet filmjölk som degvätska. Bikarbonaten påverkar färgen på brödet (det blir gul/brunt) oc...

Av Regina - 5 november 2019 21:21

  En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...

Av Regina - 5 november 2019 21:12

  Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se   Finhacka ...

Av Regina - 5 november 2019 21:05


  Alltså, hur gott?! Mycket!!! Grillad majskolv som toppas med vitlöksmajjo, ost, chili och lime. Receptet kommer från "Arla".   Koka 4 färska majskolvar (ev. halverade) ca 20 minuter i saltat vatten.   Blanda 1 dl majonnäs med 2 pressade/...

Presentation

Välkommen till min matblogg! Jag är en glad amatörkock som älskar matlagning, bakning och gott vin :)

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

MyTaste

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards