Direktlänk till inlägg 17 februari 2019
Len puré till smörtekt fisk, mmmm!
Koka 400-500 g färska rödbetor mjuka, det tar 15-30 minuter beroende på storlek.
Skala 500 g jordärtskockor och 500 g mjölig potatis. Skär i jämnstora bitar och koka mjuka i saltat vatten.
Är rödbetorna färdigkokta nu? Häll av dem och låt dem sedan svalna i kallt vatten innan du skalar dem och skär i bitar. Håll varma under aluminiumfolie medan du gör klart resten av rätten. Tips! Det går även bra att förbereda rödbetorna dagen innan, och bara värma i micro eller i stekpanna med en klick smör.
När rotsakerna börjar bli klara är det dags att steka fisken i en rejäl klick smör. Vi valde fryst, tinad torskrygg som innan stekningen kryddades med salt och nymalen svartpeppar. Ös gärna fisken med smör under stekningen. Yummie!
Häll av vattnet från de färdigkokta jordärtskockorna och potatisen och låt ånga av en minut innan du gör detta till en krämig puré med hjälp av elvispen, mjölk och smör. Krydda med salt och nymalen svartpeppar.
Klart för servering tillsammans med en citronklyfta :)
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 | |||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 | 27 |
28 |
||||||
|