Direktlänk till inlägg 19 januari 2019

Tarte Flambée

Av Regina - 19 januari 2019 10:24

 

Tarte Flambée, Frankrikes svar på pizza! Tunn botten med krämig ostfyllning - toppa med valfria tillbehör! Till denna rätt från Alsace avnjutes så klart ett gott vitt vin från regionen. Receptet kommer från Matmagasinet nummer 2/2019, och ger fyra små pizzor (3 portioner som huvudrätt, närmare 8 portioner som förrätt).


Börja med degen: Blanda 5 dl vetemjöl, 1/2 tsk salt, 2 dl kallt vatten och 2 msk olivolja i matberedaren. Kör snabbt ihop till en deg, om den är alltför kladdig får du tillsätta ytterligare lite mjöl. Forma degen till en platt boll och låt vila på en tallrik i rumstemperatur medan du förbereder resten av rätten. 


Skiva 1-2 gula lökar tunt, använd gärna mandolin. Lägg löken i en skål med iskallt vatten, så mildras smaken lite.


Riv smakrik ost, beräkna 4-5 dl till de fyra pizzorna. Jag tog Brännvinsost, yummie! 


Sätt ugnen på högsta värme, sätt samtidigt in en plåt i ugnen. 


När ugnen närmar sig högsta temperaturen är det dags att baka ut pizzorna. Dela degen i fyra bitar och kavla ut till en tunn pizza, ca 20-25 cm i diameter, på mjölad arbetsbänk. Lägg över bottnen på ett bakplåtspapper. Bred ut ett tunt lager med lätt crème fraiche (beräkna 1,5 dl till fyra pizzor). Dra ett par varv med svartpepparkvarnen över bottnen. Lägg ut lökskivor och toppa med riven ost. 


Ta ut den heta plåten från ugnen och förflytta pizzan och bakplåtspappret till plåten. Grädda i mitten av ugnen 5-7 minuter, tills botten och ost fått fin färg. Medan pizzan gräddas förbereder du pizza nummer 2. 


Toppa den nybakade pizzan med vad du vill, som du ser valde vi rom och avokado. Sååå gott! 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Regina - 7 januari 2020 15:08

Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :)   Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se    Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :)   Välkommen!...

Av Regina - 5 december 2019 10:53


  Snabbakat bröd med filmjölk och bikarbonat. Brödet går att variera med olika torkade frukter och frön. Bikarbonat behöver en syra att reagera med, därav valet filmjölk som degvätska. Bikarbonaten påverkar färgen på brödet (det blir gul/brunt) oc...

Av Regina - 5 november 2019 21:21

  En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...

Av Regina - 5 november 2019 21:12

  Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se   Finhacka ...

Av Regina - 5 november 2019 21:05


  Alltså, hur gott?! Mycket!!! Grillad majskolv som toppas med vitlöksmajjo, ost, chili och lime. Receptet kommer från "Arla".   Koka 4 färska majskolvar (ev. halverade) ca 20 minuter i saltat vatten.   Blanda 1 dl majonnäs med 2 pressade/...

Presentation

Välkommen till min matblogg! Jag är en glad amatörkock som älskar matlagning, bakning och gott vin :)

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2019 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

MyTaste

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards