Direktlänk till inlägg 11 februari 2018

Lågtempad fläskkarré med chili, ingefära och honung

Av Regina - 11 februari 2018 20:10

 

Allt kött som får tillagas på lägre temperatur blir himmelskt! Här körde vi en fläskkarré på 125 grader, vilket tog ca 2 h. Sådant man hinner med på en söndag!


Sätt ugnen på 125 grader, ugnsgallret ska vara i nedre delen av ugnen. 


Putsa 1 kg fläskkarré, krydda steken med salt och nymalen svartpeppar. Bryn fläskkarrén i en klick smör i en het stekpanna.


Medan steken bryns rör du ihop smaksättningen: 3 msk flytande honung, 0,5-1 msk sambal oelek och 1 msk riven ingefära (vi har en tub från Santa Maria, mycket smidigt!).


Lägg över steken i en mindre ugnsform. Häll 1,5 dl vatten i stekpannan för att få med alla goda smaker från stekningen. Häll sedan vattnet i ugnsformen runt köttbiten. Stick in en stektermometer i den tjockaste delen av steken. Fördela chiliblandningen över köttbiten. 


Tillaga köttbiten i den låga ugnsvärmen tills den har nått 82 grader. Det tog ca 2 h för oss. 


Ta ut steken, häll ner skyn i en kastrull. Lägg aluminiumfolie över steken och låt den vila medan sås och passande tillbehör tillreds. Har du dubbla ugnar så passar hasselbackspotatis till, mums! 


Såsen består av stekskyn, ca 3 dl vispgrädde samt nymalen svartpeppar. Jag tog även lite soya för färgens skull. 


 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Regina - 7 januari 2020 15:08

Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :)   Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se    Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :)   Välkommen!...

Av Regina - 5 december 2019 10:53


  Snabbakat bröd med filmjölk och bikarbonat. Brödet går att variera med olika torkade frukter och frön. Bikarbonat behöver en syra att reagera med, därav valet filmjölk som degvätska. Bikarbonaten påverkar färgen på brödet (det blir gul/brunt) oc...

Av Regina - 5 november 2019 21:21

  En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...

Av Regina - 5 november 2019 21:12

  Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se   Finhacka ...

Av Regina - 5 november 2019 21:05


  Alltså, hur gott?! Mycket!!! Grillad majskolv som toppas med vitlöksmajjo, ost, chili och lime. Receptet kommer från "Arla".   Koka 4 färska majskolvar (ev. halverade) ca 20 minuter i saltat vatten.   Blanda 1 dl majonnäs med 2 pressade/...

Presentation

Välkommen till min matblogg! Jag är en glad amatörkock som älskar matlagning, bakning och gott vin :)

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2018 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

MyTaste

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards