Direktlänk till inlägg 24 september 2017
Glömde fotografera... Lånad bild från Eko food, tills jag har fixat egen bild :) Receptet kommer från Mitt kök/Expressen och ger ca 6 portioner.
Vispa ihop 1 dl strösocker med 4 äggulor i en bunke.
Dela 1 vaniljstång på längden och skrapa ur kärnorna. Lägg vaniljstången och kärnorna i en kastrull tillsammans med 2 dl mjölk och 2 dl vispgrädde. Låt koka upp. Tips! Om du inte har någon vaniljstång hemma funkar det att ta 2 tsk vaniljsocker istället.
Häll den varma vaniljgrädden över ägg- och sockerblandningen och rör runt ordentligt. Häll sedan tillbaks alltihopa i kastrullen. Vispa såsen på låg värme tills den tjocknar, vilket går ganska fort.
Häll över såsen i en skål eller tillbringare och låt svalna. Förvaras i kylskåpet fram till servering, och passar utmärkt till alla möjliga frukt- och bärpajer.
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 | |||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
||||
|