Direktlänk till inlägg 28 maj 2017
Jordubbarna vi köpte var alltför syrliga för att äta som de var. Vad göra? Jo, en paj så klart :)
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär 500 g färska jordgubbar i bitar och fördela i fyra portionsformar (eller en större pajform). Eftersom våra jordgubbar var syrliga strödde jag lite strösocker över dem.
Och så min favorit-smuldeg: Smält 100 g smör i en liten kastrull. Ta smöret från värmen och rör ner 2 msk ljus sirap, knappt 1/2 dl strösocker, 2 dl vetemjöl, 1 dl havregryn och 1 tsk bakpulver.
Fördela smuldegen över jordgubbarna och grädda sedan i mitten av ugnen ca 15 minuter (lite längre om du gör en stor paj istället för portionsformar).
Låt svalna något och servera sedan med en kula vaniljglass.
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 | |||
29 |
30 |
31 |
|||||||
|