Direktlänk till inlägg 29 december 2016
Receptet är Tina Nordströms och är väldigt populärt hos vår 3-årige son. Plättarna är matigare än vanliga plättar. Satsen ger12-14 plättar, vilket räcker till brunch för fyra personer.
Blanda 500 g kall risgrynsgröt (färdigköpt går utmärkt), 2 ägg, 1 tsk bakpulver samt 0,5-1 dl vetemjöl (beror lite på hur fast din risgrynsgröt är). Smält en klick smör i stekpannan och stek sedan små fina plättar i omgångar (tänk modellen amerikanska pannkakor). Stek på mellan-låg värme, då pannkakorna behöver vara helt genomstekta. Då smakar de allra bäst enligt vårt tycke.
Serveras med sylt eller annat valfritt tillbehör.
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 | 30 |
31 |
||||
|