Direktlänk till inlägg 6 november 2016
Mörk choklad á 70 % kakaohalt blir bäst. Om du vill ha ljusare choklad (ex. Odense eller Marabou som ligger runt 55 % kakaohalt) så bör du dubbla mängden gelatin för att få pannacottan att "stanna".
Grovhacka 150 g mörk choklad (70 % kakaohalt). Lägg 1 gelatinblad i blöt i kallt vatten.
Hetta upp 3 dl vispgrädde, 2 msk strösocker och 1 tsk vaniljsocker. När grädden är het, precis under kokpunkten, tar du kastrullen från värmen. Rör ner den hackade chokladen och rör tills chokladen har smält helt.
Krama ur gelatinbladet och låt det sedan smälta ner i den varma chokladgrädden. Häll upp pannacottan i fyra portionsformar. Låt stå kallt fram till servering, minst 4 h.
Servera gärna med färska bär, eller som jag gjorde, med passionsfrukt och physallis.
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 | ||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
|||||||
|