Direktlänk till inlägg 6 november 2016

Chokladpannacotta

Av Regina - 6 november 2016 14:19

 

Mörk choklad á 70 % kakaohalt blir bäst. Om du vill ha ljusare choklad (ex. Odense eller Marabou som ligger runt   55 % kakaohalt) så bör du dubbla mängden gelatin för att få pannacottan att "stanna".


Grovhacka 150 g mörk choklad (70 % kakaohalt). Lägg 1 gelatinblad i blöt i kallt vatten.


Hetta upp 3 dl vispgrädde, 2 msk strösocker och 1 tsk vaniljsocker. När grädden är het, precis under kokpunkten, tar du kastrullen från värmen. Rör ner den hackade chokladen och rör tills chokladen har smält helt. 


Krama ur gelatinbladet och låt det sedan smälta ner i den varma chokladgrädden. Häll upp pannacottan i fyra portionsformar. Låt stå kallt fram till servering, minst 4 h. 


Servera gärna med färska bär, eller som jag gjorde, med passionsfrukt och physallis

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Regina - 7 januari 2020 15:08

Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :)   Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se    Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :)   Välkommen!...

Av Regina - 5 december 2019 10:53


  Snabbakat bröd med filmjölk och bikarbonat. Brödet går att variera med olika torkade frukter och frön. Bikarbonat behöver en syra att reagera med, därav valet filmjölk som degvätska. Bikarbonaten påverkar färgen på brödet (det blir gul/brunt) oc...

Av Regina - 5 november 2019 21:21

  En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...

Av Regina - 5 november 2019 21:12

  Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se   Finhacka ...

Av Regina - 5 november 2019 21:05


  Alltså, hur gott?! Mycket!!! Grillad majskolv som toppas med vitlöksmajjo, ost, chili och lime. Receptet kommer från "Arla".   Koka 4 färska majskolvar (ev. halverade) ca 20 minuter i saltat vatten.   Blanda 1 dl majonnäs med 2 pressade/...

Presentation

Välkommen till min matblogg! Jag är en glad amatörkock som älskar matlagning, bakning och gott vin :)

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

MyTaste

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards