Direktlänk till inlägg 9 oktober 2016
Ett majsbröd av sconeskaraktär, som passar jättebra till ex. sydstats-inspirerade rätter. Receptet kommer från bloggen "Kärlen på tallrik", dock har jag dragit ner på sockermängden.
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda samman 2,25 dl majsmjöl, 2,25 dl vetemjöl, 1 msk strösocker, 2 tsk bakpulver och 0,5 tsk salt i en degbunke.
I en liten skål vispar du upp 1 ägg innan du tillsätter 0,5 dl rapsolja och 2,25 dl mjölk. Blanda samman och häll detta sedan över de torra ingredienserna. Rör snabbt samman till en tjock smet.
Fördela smeten i pappersformar, gärna i en muffinsform. Det blir 10-12 muffins av denna sats.
Grädda sedan muffinsen i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Servera genast. Jag tycker de blev lite bleka, så nästa gång toppar jag nog med lite riven ost - för både smak och färg ;)
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 | |||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
31 |
|||||||||
|