Direktlänk till inlägg 9 oktober 2016

Vegetarisk pasta med pumpafrön, broccoli, basilika och halloumi

Av Regina - 9 oktober 2016 19:42

 

Meat free Monday (eller det kanske var en tisdag i detta fallet...). En mättande pasta med broccoli, varm basilikasås som toppas med halloumi och rostade pumpafrön.


Börja med att förbereda det som ska hackas/skäras: Ansa 1 broccolistånd och skär ner i buketter (jag brukar även skala och slanta stammen, den är synd att slänga). Strimla 1/2 kruka färsk basilika. Finhacka 2 vitlöksklyftor. Skiva halloumin (2 paket till fyra portioner). 


Hetta upp en torr stekpanna och rosta en näve pumpakärnor i den varma pannan. Passa noga, de bränns lätt. Strö lite flingsalt över och häll sedan över fröna i en liten skål. Klart och förberett till servering :)


Sätt igång att koka fyra portioner formpasta


Värm lite olivolja i en liten kastrull, fräs vitlöken i den varma oljan. Se till så att inte vitlöken blir bränd, då blir den besk. När vitlöken har mjuknat häler du över 2,5-3 dl visp- eller mellangrädde. Tillsätt den strimlade basilikan. Riv sedan ner en generös mängd parmesanost  i såsen. Krydda med salt och nymalen svartpeppar. Låt såsen koka ihop några minuter innan du mixar den slät med stavmixer. Genom att du mixar såsen får den en härlig ljusgrön färg. Om du saknar mixer, eller inte vill mixa, så går det så klart bra att servera den som den är :)


När det återstår 3-4 minuter på pastans koktid slänger du ner broccolin i pastavattnet. Smidigt att låta det koka i samma gryta - mindre disk är smidigt på en vardag, eller hur?


Sista momentet är att steka halloumin i lite olivolja. Lägg sedan upp pastan och broccolin, fördela såsen över. Toppa med halloumi och rostade pumpafrön. Som du ser på bilden hade jag även några skurna cocktailtomater till.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Regina - 7 januari 2020 15:08

Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :)   Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se    Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :)   Välkommen!...

Av Regina - 5 december 2019 10:53


  Snabbakat bröd med filmjölk och bikarbonat. Brödet går att variera med olika torkade frukter och frön. Bikarbonat behöver en syra att reagera med, därav valet filmjölk som degvätska. Bikarbonaten påverkar färgen på brödet (det blir gul/brunt) oc...

Av Regina - 5 november 2019 21:21

  En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...

Av Regina - 5 november 2019 21:12

  Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se   Finhacka ...

Av Regina - 5 november 2019 21:05


  Alltså, hur gott?! Mycket!!! Grillad majskolv som toppas med vitlöksmajjo, ost, chili och lime. Receptet kommer från "Arla".   Koka 4 färska majskolvar (ev. halverade) ca 20 minuter i saltat vatten.   Blanda 1 dl majonnäs med 2 pressade/...

Presentation

Välkommen till min matblogg! Jag är en glad amatörkock som älskar matlagning, bakning och gott vin :)

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

MyTaste

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards