Direktlänk till inlägg 18 juli 2016
Banankaka är ett klassiskt sätt att ta till vara övermogna bananer. Pecannötterna i receptet kan så klart byta ut mot andra nötter eller uteslutas helt.
Börja med att smöra och bröa en avlång bakform (en vanlig rund sockerkaksform funkar givetvis också).
Sätt ugnen på 175 grader.
Grovhacka 50-100 g mörk choklad och 50 g pecannötter. Mosa 2 mogna bananer.
Rör 100 g smör mjukt i en bunke. Tillsätt 2 dl strösocker och 1 tsk vaniljsocker, vispa samman. Tillsätt 2 ägg, ett i sänder, och vispa till en smet.
Blanda ner 4 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver och 1 tsk kanel. Rör till en smidig smet. Vänd till sist ner den grovhackade chokladen och nötterna.
Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Kontrollera med en sticka att kakan är klar, dvs. stickan ska vara helt torr.
Stjälp upp kakan på sockrat underlag. Låt kallna och skär sedan i ca 15 skivor.
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 | 19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||
|