Direktlänk till inlägg 18 juli 2016
Jag gillar inte kikärtor - men jag älskar hummus! Denna variant är utan sesampasta (tahini), men det går självklart att tillsätta en klick av det om man önskar (jag tar genvägen via sesamolja).
Häll av 1 burk kikärtor (sök gärna på Google så kan du se hur man gör äggfria maränger eller äggfri majonnäs av spadet!). Lägg kikärtorna i mixern och kör till en smulig massa. Tillsätt 1 pressad/finhackad vitlöksklyfta och 1-2 msk olivolja. Kör sedan ärtorna till en slät kräm. Smaka av krämen med pressad citronsaft, spiskummin, salt och nymalen svartpeppar (ev. även malen koriander om du gillar det). Droppa i lite sesamolja, tänk på att den är intensiv i smaken - mycket sesam per droppe.
Lägg upp den färdiga hummusen i en skål. Låt den gärna stå och "dra" i kylen fram till servering. Gör då en fördjupning i röran och häll försiktigt lite olivolja i fördämningen. Toppa gärna med lite spiskummin som dekoration. Fantastiskt god röra till grönsaker, bröd...
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 | 19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||
|