Direktlänk till inlägg 14 december 2015
Så syrliga och goda små kakor! Känns lite lyxiga, men är lättbakade. Receptet kommer från Mitt kök/Expressen, men i deras recept är det dubbelt så mycket citron.
Sätt ugnen på 200 grader.
Börja med mördegsbotten: Blanda 2,5 dl vetemjöl, 1,5 msk strösocker och 2 krm salt i en bunke. Tillsätt 125 g kylskåpskallt smör och nyp ihop degen.
Klä en kvadratisk form (ca 20 cm kant) med bakplåtspapper. Tryck ut mördegen i botten av formen, nagga degen med en gaffel. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Fortsätt med citronfyllningen: Vispa samman 3 ägg och 2 dl strösocker. Rör ner 0,5 dl vetemjöl och 2 tsk vaniljsocker. Tillsätt till sist finrivet skal från 1 citron samt saften från densamma.
Ta ut den färdiggrädda mördegsbottnen och häll citronfyllningen över. Grädda ytterligare ca 12 minuter i mitten av ugnen. Fyllningen ska ha stannat men fortfarande vara lite kladdig.
Låt kakan svalna helt innan du skär den i 16-20 bitar. Pudra gärna florsocker över kakorna vid servering.
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 | 15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 | 27 |
|||
28 |
29 |
30 |
31 |
||||||
|