Direktlänk till inlägg 18 augusti 2015
Originalreceptet kommer från Norrmejerier, men jag har dragit ner på gelatinet i min version. Jag föredrar pannacotta som är krämig, inte "stabbig". Fazers vita choklad med citronsmak går säkert att ersätta med vanlig vit choklad och lite finrivet citronskal.
Grovhacka 100 g Fazer vit choklad med citronsmak. Lägg 2 gelatinblad i blöt i kallt vatten ca 5 minuter.
Blanda 3 dl vispgrädde och fröna från 1 vaniljstång (eller 1 msk vaniljsocker) i en liten kastrull. Värm till precis under kokpunkten. Tag från värmen och rör ner chokladen. Låt chokladen smälta helt innan du tillsätter de urkramade gelatinbladen.
Fördela pannacottasmeten i fyra portionsformar och låt stå i kylen fram till servering, minst 4 h. Servera gärna med färska bär.
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 | 19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
31 |
|||||||||
|