Direktlänk till inlägg 18 augusti 2015
Grillade grönsaker, mini-mozzarella och grön pesto. Fräscht och gott! Eftersom jag inte tål pinjenötter ersätter jag dessa med solroskärnor.
Plocka bladen från 1 kruka färsk basilika. Skala och hacka 1-2 vitlöksklyftor. Lägg basilikablad, vitlökshack, 0,5 dl solroskärnor (eller pinjenötter), 0,5 dl riven parmesanost i en en mixerkanna eller annan skål som funkar med din mixerstav. Mixa till en massa och späd sedan med 1 dl olivolja, lite i taget, tills du får en tjock, grön sås. Tillsätt lite kallt vatten och mixa tills du får en bra konsistens på din pesto. Smaka av peston med salt och svartpeppar.
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 | 19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
31 |
|||||||||
|