Direktlänk till inlägg 18 augusti 2015
Naanbröd - det perfekta tillbehöret till indiskinspirerad mat! Gräddas snabbt och enkelt i stekpannan.
Rör ihop 2 tsk torrjäst/25 g färsk jäst, 1,5 dl fingervarmt vatten och 2 tsk strösocker. Om du använder torrjäst ska detta stå 10 minuter, så att jästen "vaknar till liv".
Blanda ner 0,5 tsk salt, 2 msk smält smör, 2 msk naturell yoghurt och ca 4 dl vetemjöl. Blanda snabbt ihop till en deg, låt denna sedan jäsa övertäckt i ca 30 minuter.
Dela degen i fyra delar och kavla ut dem på mjölat bakbord till fyra droppformade, platta bröd.
Hetta upp en stekpanna med en aning neutral olja eller smör och grädda bröden ett i taget, ca 3 minuter per sida. Tips: Om du penslar bröden med lite extra smält smör så får just de partierna extra fin färg när du gräddar dem. Vira in de färdiga bröden i en handduk, så håller de sig varma till servering.
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 | 19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
31 |
|||||||||
|