Direktlänk till inlägg 18 augusti 2015
Liiite svårt att se, men i denna jordgubbstårta gömmer sig en ljuvlig rabarbercurd. Tack ICA för receptet! Psst, den bränner lätt fast så håll ständig uppsikt över den.
Skär 500 g rabarber i mindre bitar och lägg i en kastrull tillsammans med 2,5 dl strösocker. Låt småkoka under lock ca 15 minuter. Vispa i 1 msk majsstärkelse och låt småkoka ytterligare 5 minuter. Ta kastrullen från värmen och vispa ner 2 ägg. Passera krämen genom en finmaskig sil. Sjud krämen under ständig omrörning tills den tjocknar, det tar ca 2 minuter. Ta kastrullen från värmen och tillsätt 50 g smör klickvis. Rör till en slät kräm och låt sedan stå i kylen fram till servering/användning.
I tårtan ovan blandade jag den kalla curden med vispad grädde och lade som fyllning mellan bottnarna.
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 | 19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
31 |
|||||||||
|