Direktlänk till inlägg 18 augusti 2015
Klassiska chokladbröd med en lätt chokladkola-twist. Mums! Receptet kommer från kryddburken.se
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda snabbt ihop alla ingredienser i en skål för hand till en smidig deg:
200 g smör, 2,5 dl strösocker, 1 msk sirap, 3 msk kakao, 2 tsk vaniljsocker, 2 tsk bakpulver och 4,5 dl vetemjöl. Det kan ta en liten stund, men dina varma händer kommer göra att smöret får rätt temperatur och du får då en perfekt deg.
Dela degen i tre delar och rulla ut dessa till längder (tjocka som en enkrona). Lägg över längderna på en bakpappersklädd plåt. Tryck lätt på rullarna och pensla dem med uppvispat ägg och strö över lite pärlsocker.
Grädda dem i mitten av ugnen i 13-15 minuter. Låt svalna något och skär dem sedan i sneda bitar. Obs! Du måste skära medan de är varma, de ska dock inte vara heta.
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 | 19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
31 |
|||||||||
|