Direktlänk till inlägg 12 juli 2014
Mjuka päron med en doft av ingefära, toppad med en knäckig smuldeg! Receptet kommer från receptfavoriter.se, men jag har ändrat tillvägagångssättet lite. Receptet nedan gäller päron, men smuldegen funkar lika bra till alla sorters bär och frukter.
Sätt ugnen på 175 grader, så till att ugnsgallret är i nedre delen av ugnen.
Skala och kärna ur 6 stora päron. Skiva dem i 0,5-cm tjocka skivor.
Smält 200 gram smör i en kastrull. Rör ner 1 dl ljus sirap, 1 dl strösocker, 2 dl vetemjöl och 4 dl havregryn.
Lägg ur päronskivorna i en pajform, pudra över lite potatismjöl och gärna lite malen ingefära. Toppa med smuldegen och baka sedan pajen i nedre delen av ugnen i 30-40 minuter (täck över pajen med aluminiumfolie om den får för mycket färg innan pajen är färdigbakad). Låt pajen svalna lite innan du serverar den med en god vaniljglass eller vaniljsås.
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 | 13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
31 |
||||||
|