Direktlänk till inlägg 28 juni 2014

Päron- och polkabullar

Av Regina - 28 juni 2014 20:13

 

Ett recept som vann första pris i Matmagasinets bulltävling 2012. Jag förstår varför - det var grymt goda! Päron, kanel och polkagrisar = mums!


Smula 50 g (för söta degar) jäst i en bunke, tillsätt 5 dl vatten (37 grader) och rör ut jästen. Rör ner 1 dl strösocker, 1 tsk nystött kardemumma, 1/2 tsk salt samt 125 gram rumstempererat smör skuret i bitar.


Blanda därefter ner ca 11-12 dl vetemjöl och arbeta degen i ca 5 minuter i maskin så degen blir riktigt bland och fin. Låt jäsa 60 minuter under bakduk.


Medan degen jäser gör du fyllningen: Mortla 12 polkagriar fint och blanda pulvret med 75 g rumstempererat smör, 1/2 dl strösocker och 1 msk kanel. Skala och grovriv 2 päron, krama ur vätskan och rör ner päronen i polkagrissmöret.


Ställ ut ca 60 bullformar på plåtar.


När degen är färdigjäst knådar du den på mjölat bakbord, delar degen i två delar och kavlar ut till plattor (ca 1 cm tjock). Fördela polka- och päronsmöret över degen och pudra över lite potatismjöl (1-2 msk). Rulla ihop från långsidan och skär i bitar. Totalt ger hela degen 55-60 bullar.


Lägg bullarna i bullformar på plåtar och låt dem jäsa under bakduk ca 30 minuter.


Sätt ugnen på 250 grader, pensla de färdigjästa bullarna med lite uppvispat ägg och toppa med pärlsocker. Grädda en plåt i taget i mitten av ugnen i ca 8-10 minuter. Låt bullarna svalna på galler mellan bakdukar.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Regina - 7 januari 2020 15:08

Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :)   Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se    Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :)   Välkommen!...

Av Regina - 5 december 2019 10:53


  Snabbakat bröd med filmjölk och bikarbonat. Brödet går att variera med olika torkade frukter och frön. Bikarbonat behöver en syra att reagera med, därav valet filmjölk som degvätska. Bikarbonaten påverkar färgen på brödet (det blir gul/brunt) oc...

Av Regina - 5 november 2019 21:21

  En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...

Av Regina - 5 november 2019 21:12

  Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se   Finhacka ...

Av Regina - 5 november 2019 21:05


  Alltså, hur gott?! Mycket!!! Grillad majskolv som toppas med vitlöksmajjo, ost, chili och lime. Receptet kommer från "Arla".   Koka 4 färska majskolvar (ev. halverade) ca 20 minuter i saltat vatten.   Blanda 1 dl majonnäs med 2 pressade/...

Presentation

Välkommen till min matblogg! Jag är en glad amatörkock som älskar matlagning, bakning och gott vin :)

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

MyTaste

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards