Direktlänk till inlägg 28 juni 2014
Snabbakad och somrig mjuk kaka!
Skölj, ansa och skiva 4 dl jordgubbar.
Smörj och bröa en liten långpanna (ca 27x37 cm). Sätt ugnen på 175 grader.
Smält 200 g smör och låt det svalna. Vispa 4 ägg och 4 dl strösocker poröst. Rör ner 5 dl vetemjöl, 1 tsk vaniljsocker och 1 tsk bakpulver tillsammans med det smälta smöret. Blanda till en slät smet och bred sedan ut den i formen.
Fördela jordgubbarna i smeten och toppa med lite pärlsocker.
Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter. Låt kakan svalna och skär sedan i rutor.
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 | 29 |
|||
30 |
|||||||||
|