Direktlänk till inlägg 23 maj 2014
Detta recept har jag fått från Masumi och Emanuel som driver fantastiska lilla St Clair här i Alvesta - en restaurang/café som serverar mat med både svensk och japansk touch.
Hacka 200 g vit choklad och lägg i en skål.
Koka upp 0,75 dl vispgrädde tillsammans med 1 tsk maccha (grönt tepulver) och 25 g smör.
Häll den varma grädden över den vita chokladen och rör tills all choklad har smält.
Fördela smeten i pralinformar av silikon eller ställ in skålen med tryffelsmet i kylen för att stelna, rulla sedan tryfflar.
Rulla tryfflarna/pralinerna i ca 100 g fint riven vit choklad.
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 | 24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
||||
|