Direktlänk till inlägg 23 maj 2014

Kardemummapannacotta med vanilj- och kanelkokta äpplen

Av Regina - 23 maj 2014 21:24

 

Mmmm... Gott!


Börja med pannacottan: Blötlägg 2 gelatinblad i kallt vatten. Värm 3 dl vispgrädde och 1 dl röd mjölk tillsammans med 1/2 tsk kardemummakärnor, 2 msk råsocker och 1 tsk vaniljsocker. Tag blandningen från spisen när den sjuder. Sila bort kardemummakärnorna. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem så de löser sig helt. Häll upp i fyra portionsformar/glas och låt svalna och ställ sedan i kylen.


När pannacottan nästan har stelnat kan du förbereda äpplena: Skala och tärna 2 äpplen. Blanda 1 dl vatten, 1 msk citronsaft, 1 kanelstång, 1 tsk vaniljsocker och de tärnade äpplena i en kastrull. Småkoka tills äpplena är mjuka, men fortfarande behåller sin form. Plocka bort kanelstången och sila ner vätskan i en skål. Lägg äppletärningarna i en skål för att svalna. Lägg 1 gelatinblad i kallt vatten. Häll tillbaks äpplevätskan i kastrullen och reducera så att 1 dl vätska kvarstår. Krama ur gelatinbladet och låt det sedan smälta ner i äpplevätskan. Låt denna svalna något.


Toppa kardemummapannacottan med äppletärningarna och avsluta med att skeda över äpplevätskan. Låt stå i kylen fram till servering.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Regina - 7 januari 2020 15:08

Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :)   Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se    Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :)   Välkommen!...

Av Regina - 5 december 2019 10:53


  Snabbakat bröd med filmjölk och bikarbonat. Brödet går att variera med olika torkade frukter och frön. Bikarbonat behöver en syra att reagera med, därav valet filmjölk som degvätska. Bikarbonaten påverkar färgen på brödet (det blir gul/brunt) oc...

Av Regina - 5 november 2019 21:21

  En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...

Av Regina - 5 november 2019 21:12

  Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se   Finhacka ...

Av Regina - 5 november 2019 21:05


  Alltså, hur gott?! Mycket!!! Grillad majskolv som toppas med vitlöksmajjo, ost, chili och lime. Receptet kommer från "Arla".   Koka 4 färska majskolvar (ev. halverade) ca 20 minuter i saltat vatten.   Blanda 1 dl majonnäs med 2 pressade/...

Presentation

Välkommen till min matblogg! Jag är en glad amatörkock som älskar matlagning, bakning och gott vin :)

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

MyTaste

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards