Direktlänk till inlägg 19 november 2013
En smidig och otroligt smakrik pastarätt med italienska influenser. Perfekt till fredagsmyset!
Strimla 2 kycklingfiléer och ansa och skiva 8-10 champinjoner. Hacka även 4-5 soltorkade tomater i olja samt finhacka 1 liten rödlök och 1-2 vitlöksklyftor.
Fräs kycklingen i lite smör, tillsätt därefter champinjoner och rödlök. Avsluta med att tillsätta vitlöken och de soltorkade tomaterna. Låt allt få fin färg innan du häller i 1 dl vitt vin (gärna italienskt) och 3 dl vispgrädde. Krydda med salt och svartpeppar, och låt såsen koka samman och tjockna. Avsluta med att tillsätta rikligt med strimlad, färsk basilika och riven parmesanost i såsen.
Servera med nykokt, färsk pasta och varför inte en smaskig tomatsallad med balsamico vid sidan av. Toppa gärna tallriken med lite extra riven parmesanost. I glaset serveras med fördel ett gott italienskt vin :)
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 | 10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 | 20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
||||
|