Direktlänk till inlägg 15 oktober 2013
En fantastiskt god sås, hämtad från Allt om mat:s artikel om Tommy Myllymäki. Tommys originalrecept var en skysås, men vi tyckte skyn såg lite konstig ut - så vi mixade den. Färgen blev lite annorlunda - men smaken, OMG!
Skala och finhacka 2 shalottenlökar. Grovhacka 1 dl urkärnade, svarta oliver av hög kvalité.
Fräs löken i 2 msk olivolja, tillsätt oliverna och därefter 3 dl vatten och 1,5 msk kalvfond. Låt koka upp.
Tillsätt 2 tsk färsk hackad timjan och 1,5 dl riven parmesanost. Rör under kokning tills osten har smält. Smaka av såsen med salt och svartpeppar (tänk på att oliverna och osten är salta).
Antingen serverar du såsen som en sky precis som Tommy, eller så mixar du såsen med stavmixer som vi gjorde. Tråkig färg med gudomlig smak i vilket fall :)
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 | 16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
31 |
||||||
|