Direktlänk till inlägg 25 augusti 2013
Polenta görs av majs och smakar, ja typ ingenting. Smaksätt med vitlök, färsk chili och bladpersilja så får du en helt annan smakupplevelse av detta trevliga tillbehör som passar till det mesta. Tyvärr fick vi dålig färg på vår polenta denna gång - helst ska det ju vara tjusiga grillränder :)
Koka fyra portioner polenta i grönsaksbuljong enligt anvisning på förpackningen. Hacka under tiden 2 vitlöksklyftor och 1/2-1 röd chili. Strimla en liten knippa slätbladig persilja. När polentan är färdig rör du ner vitlök, chili och persilja samt drar ett par varv med svartpepparkvarnen. Blanda väl och fördela sedan polentasmeten i en stor form eller fyra portionsformar, som du har klätt med plastfolie.
Låt polentan stelna i kylen i minst 3-4 h.
Stjälp upp polentan på en skärbräda och skär ev. i portionsbitar. Pensla polentan med lite neutral olja och stek eller grilla den precis innan servering.
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 | |||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 | |||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
||||
|