Direktlänk till inlägg 6 februari 2013
Mmmm... Räcker till 6-8 mackor, beroende på hur generös du är med fyllningen.
Finhacka 1 gul lök.
Ansa 1 liter färska kantareller (eller ta motsvarande mängd förvällda kantareller i frysen som du såklart har kvar sedan höstens skogspromenader). Burkkantareller? Nä...
Hetta upp smör i en stekpanna och fräs svampen (går snabbt med förvälld svamp, betydligt långsammare med färsk svamp). Tillsätt löken när kantarellerna har fått fin färg.
När löken har mjuknat pudrar du över 2 msk vetemjöl och tillsätter 3-4 dl grädde. Låt koka ihop och smaksätt med 1 msk kalvfond (välj vegetarisk fond om du önskar det) och 2 msk sherry eller konjak. Om du vill ha lite mer färg på stuvningen tillsätter du lite kinesisk soya. Smaka av med salt och svartpeppar.
Låt stuvningen tjockna och ställ sedan åt sidan. Rosta brödskivor och fördela svampstuvningen över brödskivorna. Toppa med pepprig ruccola och avnjut härligheten tillsammans med ett glas vin!
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 | 7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
||||||
|