Direktlänk till inlägg 5 juli 2019
En chokladig sockerkaka, lite undergräddad så att den blev härligt kladdig! Det är bananer i kakan, alltså är den supernyttig... Haha! Receptet hittade jag på Tasteline.com, men jag lägger till lite salt för att förhöja chokladsmaken ytterligare.
Sätt ugnen på 175 grader, ugnsgallret ska vara i nedre delen av ugnen.
Smöra och bröa en sockerkaksform á 1,5 liter.
Blanda 1 dl kakao, 1 dl strösocker och 2,5 dl mjölk en gryta. Värm upp tills sockret och kakaon har blandats med mjölken. Ställ åt sidan så länge.
Vispa 100 g smör och 1 dl strösocker krämigt. Rör ner 2 ägg, ta ett ägg i taget. Tillsätt sedan 3,5 dl vetemjöl, 1,5 tsk bakpulver, 1,5 msk vaniljsocker samt 0,5 tsk salt. Rör även ner "chokladmjölken" du gjorde innan.
Mosa 2 mogna bananer och rör ner i smeten.
Häll upp smeten i sockerkaksformen och grädda sedan i 30-40 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha kakan. Jag använde varmluftfunktionen och gräddade min kaka i drygt 30 minuter.
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 | 6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
31 |
|||||||
|